Svet
4 ogledov

'Rak se širi prek rok okupatorjev'

Ali Hamenej pritiska na iransko opozicijo. (Foto: AFP) Žurnal24 main
Iranski vrhovni voditelj, ajatola Ali Hamenej je dejal, da se "sionistični rak" zajeda v življenja islamskih narodov in da se "smrtonosni rak širi prek grabežljivih rok okupatorjev in arogantnih sil".

Petkova tradicionalna letna parada v Iranu je bila tako po besedah ajatole Alija Hameneja "dan glasnih in jasnih vzklikov" proti "raku sionizma, ki se zajeda v življenja islamskih narodov".

 
 

Ko me je obiskal v Sočiju, mi je izraelski predsednik Šimon Peres dejal:'izrael ne namerava napasti Iran. Mi smo miroljubna država, zato tega ne bomo storili.'"

Dmitrij Medvedjev, ruski predsednik

 
Namere Izraela, zahodni sil in tujih medijev, da bi oslabili Iran, so propadle, je še požugal iranski vrhovni voditelj, ki ima zadnjo besedo v vseh iranskih narodnih zadevah.

Hamenej je opazke na račun Izraela izrekel dva dni potem, ko je iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad prav tako okrcal Izrael in ponovil svojo sporno izjavo, da je bil holokavst "mit". Ahmadinedžadove protiizraelske izjave so naletele na ogorčenje v mednarodni skupnosti, vključno s ključnim zaveznikom Moskvo, in to le nekaj dni pred napovedanim obiskom iranskega predsednika na zasedanju Generalne skupščine Združenih narodov v New Yorku.

V Washingtonu so v soboto objavili rezultate iranske javnomnenjsko raziskavo, v kateri je večina Irancev podprla Ahmadinedžada za zakonitega predsednika, kljub množičnim protestom, ki pretresajo državo po predsedniških volitvah 12. junija. Za osem od 10 vprašanih je tako Ahmadinedžad zakoniti iranski predsednik.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.