Svet
17 ogledov

Rakija vzela že tretje življenje

Za posledicami zaužitja poceni srbske rakije Scaid je umrla že tretja žrtev. (Fo Žurnal24 main
Za posledicami zaužitja poceni srbske rakije Scaid je umrl že tretji človek. Alkoholna pijača kar desetkrat presega dovoljeno vsebnost metanola.

Potem ko sta za posledicami pitja subotiške rakije umrla 47-letni Zoran Milkić in 33-letni Tibor Iršai, je srbski zavod za sodno medicino dopoldne potrdil še tretjo žrtev. Po neuradnih podatkih naj bi policisti našli tudi četrto žrtev.

Presežena vsebnost metanola
Omenjeni zavod, ki ima sedež v Nišu, je potrdil, da se je 53-letnik iz naselja Crne Trave zastrupil z  metanolom. Izvedenci so prepričani, da je preminil po zaužitju rakije Scaid, ki kar desetkrat presega dovoljeno vsebnost metanola. Policija se je na dom nesrečnika odpravila takoj, ko jih je njegov delodajalec obvestil, da zjutraj ni prišel v službo. V stanovanju žrtve so našli več praznih steklenic smrtonosne pijače, ena steklenica je bila razbita. Vzorec rakije so poslali v analizo.

Zavod po poročanju srbskega časnika Blic trenutno obravnava še en primer zastrupitve z alkoholom. V Leskovcu naj bi tako našli mrtvega moškega, ki se je opijal z isto vrsto rakije.

Predstavnik tožilstva Tomo Zorić je zatrdil, da preiskujejo vse štiri primere. Srbsko tožilstvo je že prepovedalo proizvodnjo rakije Scaid, prebivalce pa obenem pozivajo, naj je ne uživajo. Omenimo, da vrsta rakije vsebuje kar 50 odstotkov alkohola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.