Svet
14 ogledov

Ranjeni kenguru odskakal v lekarno

kenguru lekarna Reuters
Zaradi ranjenega kenguruja so morali zapreti del letališča v Melbournu. Ranjena žival je priskakala v lekarno na letališču.

Kenguruji so pogosti obiskovalci okolice letališča v Melbournu. Tokrat pa si je eden od njih utrl pot v samo letališko stavbo. Policija je tako morala zapreti enega od terminalov in zavarovati območje okoli lekarne, v katero se je zatekel ranjeni kenguru.

Cyrus, kot so žival poimenovali po enem od njegovih rešiteljev, je poškodbe najverjetneje utrpel v trčenju z vozilom na bližnji cesti. Po trčenju se je žival povzpela v drugo nadstropje letališča in si zatočišče poiskala v že prej omenjeni lekarni.

Ranjenega kenguruja so prevzeli zaposleni iz organizacije Wildlife Victoria, ki mu nudijo veterinarsko oskrbo. Kot je povedala direktorica organizacije Karen Masson, je terminal blizu območja, ki ga obiskujejo skupine kengurujev. Večkrat na mesec se tako odzovejo na klice, saj na letališkem parkirišču ostanejo ujeti kenguruji, za katere je treba poskrbeti.

Komentarjev 1
  • 6a6330cf643e6297e0f11772a01ce2d9c0c144b1 18:26 16.oktober 2013.

    Uf, če samo pomislim kako ga je podrla in držala na tleh v poziciji, si kar želim da bi bil tisti kenguru. Varnostnik je povsem odveč na tem posnetku.