Svet
12 ogledov

Ranjenih 19 ljudi, med njimi dva otroka

New Orleans Reuters
Včeraj je bilo v New Orleansu streljanje na paradi za materinski dan. Ranjenih je bilo deset ljudi, med njimi dva otroka. Policija storilca še ni prijela.

V streljanju na tradicionalni paradi ob materinskem dnevu v New Orleansu, ki se je je udeležilo okoli 300 ljudi, je bilo ranjenih 19 ljudi. Med njimi je 10 moških, sedem žensk pa tudi desetletni fantek in punčka.

Priče so slišale več različnih streljanj, zato policija domneva, da so bili strelci trije in so streljali z različnimi orožji. Iščejo osumljence, stare od 18 do 22 let. Policija še ni prijela nikogar.

"Ljudje so bežali na vse strani"

Na paradi je bil med streljanjem tudi 33-letni fotoreporter Abdul Aziz. Za CNN je dejal, da se mu zdi, da je med pokolom stal zraven strelca, a ga ni dobro videl v obraz. Ko so odjeknili prvi streli, je nastala velika panika. "Začel je streljati. Ustrelil je vse okrog mene razen mene. Imel sem srečo, da sem lahko zbežal. Ljudje so bežali na vse strani."

Nasilje – skrb prebivalcev

Streljanje se je zgodilo v revnejšem delu mesta, ki si še ni opomogel po razdejanju v orkanu Katrina.

Po raziskavah FBI nasilje v New Orleansu presega državno povprečje. Anketa, ki so jo opravili leta 2010, je pokazala, da je ravno nasilje največji strah oziroma skrb prebivalcev. Februarja letos so bili pred nočnim klubom v streljanju ranjeni štirje ljudje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.