Svet
23 ogledov

Rasistični psi v vrstah losangeleške policije

policijski pes policija Shutterstock
Policisti v losangeleški enoti so se dolgo otepali obtožb zaradi rasizma, zdaj pa se je izkazalo, da so njihovi psi prav tako nepravični.

Novo poročilo je pokazalo, da so od leta 2004 v šerifovem uradu (LASD) opazili veliko povečanje posameznikov manjšin, ki so jih ogrizli policijski psi. Še več, v prvih šestih mesecih letošnjega leta je bila vsaka žrtev policijskega psa Afroameričan ali Latinoameričan.

Med letoma 2004 in 2012 se je število pogrizenih Latinoameričanov zvišalo za 30 odstotkov, v istem obdobju pa je bilo pogrizenih 33 odstotkov več Afroameričanov.

Medtem pa je povečanje ugrizov očitno zaleglo, saj policistom ni bilo treba uporabili alternativnih sredstev, kot so pendreki, solzivec ali celo puške. Na območjih, kjer v večini živijo manjšine, je bilo tako posredovanje psov manjše.

Avtorji poročila predlagajo, da policisti izboljšujejo politiko posredovanja psov, obenem pa sledijo dejavnostim posameznega psa.

Kot zanimivost, leta 2004 so v Pensilvaniji policisti morali razrešiti psa po imenu Dolpho, potem ko je grizel samo temnopolte otroke. V 80. letih prejšnjega stoletja pa naj bi se nekateri losangeleški policisti o tem celo šalili in so za temnopolto mladino imeli celo svoje ime – piškoti za pse.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.