Svet
5 ogledov

Ratko Mladić je tudi v Srbiji

mladic_t_3010
1/79
Žurnal24 main
Najbolj iskan človek zaradi vojnih zločinov na območju nekdanje Jugoslavije je zdaj 66-letni Ratko Mladić, tiralica pa je razpisana tudi za 50-letnim Goranom Hadžićem.

Mladić je bil med vojno v Bosni poveljnik vojske bosanskih Srbov. Haaško sodišče ga obtožuje genocida in vojnih zločinov. "Smer Potočari in Bratunac, ne zaustavljajte se, gremo," je ukazal Mladić. V Potočarih je danes množično grobišče muslimanov iz Srebrenice.

Do aretacije Miloševića je prebival v Beogradu in se kazal v javnosti, nato pa izginil. Za Mladića so ZDA tako kot za Karadžića razpisale nagrado do pet milijonov evrov, ponujajo pa tudi nagrado za podatke, ki bi pripeljali do aretacije. V primerjavi s Karadžićem, ki naj bi se precej selil, je za Mladića ves čas veljalo, da je v Srbiji, srbske oblasti pa naj bi se z njim v začetku leta 2006 pogajale o predaji. Evropski poslanec Jelko Kacin je povedal, da je britanski veleposlanik v BiH sredi prejšnjega tedna, ob 13. obletnici pokola v Srebrenici, izjavil, da sta tako Mladić kot Karadžić v Srbiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.