Svet
45 ogledov

Ratko Mladić na koncu z zdravjem

Ratko Mladić Reuters
Haaški obtoženec Ratko Mladić naj bi bil v izjemno slabem zdravstvenem stanju. Prejšnji teden je v svoji celici omedlel.

V zadnjem času naj bi se zdravstveno stanje Ratka Mladića celo toliko poslabšalo, da najverjetneje ne bo dočakal razsodbe, piše spletni Dnevni Avaz in se pri tem sklicuje na vire blizu varnostnikom v haaškem priporu.

V četrtek je Mladić v celici omedlel in trajalo je celo uro, da si je vsaj nekoliko opomogel. Varnostniki so mu nato morali pomagati pri oblačenju in prihodu v sodno dvorano, kjer je imel statusno konferenco.

Halucinira in se pogovarja s soprogo

"Mladić je resno bolan. Možganska kap je pustila posledice. Vedenje, za katero so vsi bili prepričani, da je zaigrano, se je izkazalo, da je resnično. Vsi na sodišču in v priporu so panični. Mladić se jim smili. Pogosto halucinira, kliče soprogo, zdi se, kot da se pogovarja z njo," je neimenovani vir povedal za Avaz.

Ni naključje

Predsednica združenja Matere Srebrenice Hatidža Mehmedović je prepričana, da vse to ni naključje. Prepričana je, da je bilo vse to načrtovano: da je Srbija z izročitvijo Mladića preprosto čakala tako dolgo, da je zelo zbolel. Država je s tem izpolnila zahteve mednarodne, predvsem evropske, politične skupnosti, hkrati pa je Mladiću dovolila, da je vsa "zdrava" leta svojega življenja preživel na prostosti.

Komentarjev 6
  • jameson 05:25 23.november 2017.

    Naj se cvre v peklu...

  • privat 17:06 11.oktober 2011.

    nobenega še niso prepoznali,niti ga ne bojo..ha ha ..res pa je da so to neke trofazne pravljice...pa še vedno je živ njihov kralj Lazar in putana milica! ha ha ...naj nekdo povoha te trofazne..že smrdijo na ciprese,ne pa da bojo ...prikaži več še nekje mirno uživali ...in kako so bili"neuničlivi",potem smo pa trofazne na trofazne poslali in vse diši na ciprese...lepo lep začetek urejanja balkana!

  • privat 17:00 11.oktober 2011.

    ni prepozno samo da se ve....nekoč boš prehiter umrl!! Malo po malo ga bo sistem grizel do onemoglosti . Zato pozor trofazni zločinci,pravica vas bo "ubila"