Svet
13 ogledov

Ravnatelj ukinil domače naloge

Testi izboljšajo učenje. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
V osiješki Osnovni šoli (OŠ) Vijenac so se učitelji, starši, učenci in ravnatelj dogovorili, da bodo ukinili domače naloge.

"Veste, učenje je zelo težko delo. Učencem moramo pustiti, da se po pouku tudi spočijejo," je povedal ravnatelj osiješke OŠ Stjepan Sokol.

Kot pravi, se je za novo prakso odločil sistematično in previdno. Tako učenci kot učitelji imajo možnost, da sami izberejo, kako točno se bodo lotili novosti, piše hrvaški portal 24sata.

Tisto, česar niso naredili v šoli, morajo narediti doma

"Učenci morajo doma dokončati le tisto delo, česar v šoli niso naredili. S tem smo dosegli to, da se učenci v šoli bolj potrudijo pri reševanju nalog," je povedal ravnatelj in dodal: "Po drugi strani učiteljem ni več treba ocenjevati njihovih domačih nalog, ki so jih v veliki meri naredili starši, ker so bili otroci preutrujeni."

Zaenkrat edina šola na Hrvaškem

Kljub temu, da učenci v šoli zaradi omenjenega ukrepa dosegajo izjemne rezultate, se za takšen ukrep ni odločila še nobena druga šola na Hrvaškem. Ravnatelj je še poudaril, da takšen pristop k domačim nalogam zahteva visoko usposobljenost učiteljev in motivacijo učencev. Ko je to izpolnjeno, je zadovoljstvo učencev nepopisno, še piše 24sata.

Komentarjev 1
  • puksicd 17:48 12.januar 2012.

    Vsi smo zrasli ob domačih nalogah, zdaj pa so kar naenkrat pretežke? :-)))) Mislim, da si ravnatelj le naredil reklamo, ker mu upada vpis. Le kateri učenec ne bi žeže obiskovati šole, ki na nalaga domače naloge?