Svet
9 ogledov

Ravnatelji bi prestavili začetek šole

Split Shutterstock
Splitsko-dalmatinska županija je na hrvaško ministrstvo za izobraževanje in šport naslovila prošnjo, da bi letos zaradi vročine prestavili začetek šolskega leta na 10. september. Odgovor pričakujejo v prihodnjih dneh.

"Zunaj temperature dosežejo tudi 40 stopinj. Lahko si zamislite, kako je v učilnicah," je dejal Zdravko Omrčen, vodja oddelka za izobraževanje, kulturo in šport Splitsko-dalmatinske županije, ki je skupaj s kolektivom ravnateljev ministrstvu poslal prošnjo za prestavitev začetka šolskega leta. Prošnja se nanaša na vse osnovne in srednje šole.

Odgovor pričakujejo na začetku prihodnjega tedna, malo verjetno pa je, da bo njihovi želji tudi ugodeno, saj morajo po pravilniku tovrstne prošnje oddati do 14. junija. "Ta pravilnik je pomanjkljiv in ni primeren. Kako lahko mi junija vemo, kakšno bo vreme septembra?" se po poročanju Dnevnika.hr sprašuje Omrčen.

Ob tem dodaja, da bi obalne županje morale začeti razmišljati, da bi začetek šolskega leta tam trajno prestavili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.