Svet
21 ogledov

Razbili mrežo otroške prostitucije

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
FBI je razbil mrežo prostitucije. Prijeli so 104 domnevne zvodnike in rešili 79 najstnikov, ki so se preživljali s prostitucijo.

Tridnevna akcija je potekala po hotelih in postajališčih za tovornjake po 57 ameriških mestih, med drugim Atlanti, Sacramentu in Toledu. V njej so sodelovale tako lokalne kot državne oblasti in ameriški zvezni preiskovalni urad (FBI).

Med operacijo, ki so jo poimenovali Po vsej deželi šest, je policija rešila 79 najstnikov, starih od 13 do 17 let. Zadržali so jih v priporu, nato pa jih bodo predali socialnim službam. Gre za otroke, ki so pobegnili od doma in so se za preživetje začeli ukvarjati s prostitucijo, nekatere med njimi pa so v prostitucijo silili zvodniki.

"Otroška prostitucija je problem, ki je prisoten v vseh ameriških mestih in v katerega so vpleteni ameriški otroci," je dejal predsednik Državnega centra za pogrešane in izkoriščene otroke Ernie Allen. Dodaja, da Američani "mislijo, da je to težava, ki se pojavlje le drugod".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.