Svet
2390 ogledov

Razglasili naravno katastrofo, v Sydneyu evakuacija

Sidney Epa
Prebivalce ob vzhodni obali Avstralije zaradi več dni trajajočega deževja še naprej ogrožajo poplave, zaradi česar so oblasti odredile evakuacijo več območij, tudi predelov mesta Sydney. O smrtnih žrtvah kljub dramatičnim razmeram za zdaj ne poročajo.

Oblasti so zaradi ogrožajočih poplav v nedeljo po lokalnem času sredi noči odredile evakuacijo ljudi, ki živijo v nižinskih predelih v severozahodnem delu Sydneyja, prestolnice zvezne države Novi Južni Wales.

V soboto je zaradi ogromnih količin padavin prvič v zadnjih 30 letih začel preplavljati jez Warragamba v zaledju Sydneyja, ki predstavlja glavni vir pitne vode za mesto. To bi lahko povzročilo tudi nevarno povišanje gladine reke Hawkesbury.

Sidney | Avtor: Epa Epa

Opozorilo pred poplavami so izdali v najmanj 12 območjih Novega Južnega Walesa, v kateri živi osem milijonov ljudi. Premierka te države Gladys Berejiklian je opozorila, da se deli vzhodne obale soočajo s situacijo, ki se zgodi "enkrat na sto let", poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Oblasti so razmere v delih te zvezne države danes razglasile za naravno katastrofo. Opozorili so tudi, da bi lahko v prihodnjih dneh domove zapustilo še 4000 ljudi na območju reke Hawkesbury in v delih zahodnega Sydneyja.

Sidney | Avtor: Epa Epa

Meteorološka služba je zaradi trajajočih močnih padavin in močnega vetra za 900-kilometrski pas vzdolž vzhodne obale izdala opozorilo pred neurjem, še navaja dpa.

donald trump Umik Svet Trumpovo lutko praskali in udarjali
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.