Svet
64 ogledov

Razglasili so jo za mrtvo, a se je premaknila

Strelski pohod v Kalamazoo Profimedias
Najstnica, ki je bila dva dni nazaj ranjena v strelskem pohodu v ameriškem mestu Kalamazoo, je bila razglašena za možgansko mrtvo, ko se je med čakanjem na darovanje organov začela premikati.

New York Post poroča, da gre za 14-letno Abigail Kopf, ki so jo hospitalizirali, ker je bila v kritičnem stanju po napadu pred restavracijo in prodajalno avtomobilov v mestu Kalamazoo v zvezni državi Michigan v soboto zvečer. 


Zvezna policija je za ABC povedla, da se je družina deklice pripravljala, da bodo deklici odstranili telesne organe z namenom darovanja, ko je stisnila mamo za roko. Gib je po navedbah policije ponovila, ko jo je mama še enkrat vprašala, ali sliši njen glas. Prav tako je po premaknila prste na obeh rokah po vprašanju zdravnika. 

Še vedno v kritičnem stanju

Takoj zatem so jo prepeljali v operacijsko dvorano, da bi ji oskrbeli, staršem pa so sporočili: "Njena prognoza je negotova, še vedno se bori za življenje."

Strelec je voznik Ubra

Smrtonosni strelski pohod je izvedel voznik ameriškega Ubra Jason Brian Dalton, ki je streljal in pobijal najverjetneje naključno izbrane žrtve. Njegov morilski pohod, v katerem je ubil šest ljudi, je trajal skupaj sedem ur. Policija ga je ujela šele dve uri po zadnjem pokolu na parkirišču restavracije. 

Med streljanjem je bila, kot rečeno, hudo ranjena tudi 14-letnica, ki so jo že razglasili za mrtvo, vendar okreva, čeprav ostaja v kritičnem stanju. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.