Svet
8 ogledov

Razkol v Šarićevem klanu?

Darko %C5%A0ari%C4%87 Žurnal24 main
Srbski narkobaron Darko Šarić, ki ima lovke svojega kartela tudi v Sloveniji, naj bi dal ubiti enega svojih najbližjih sodelavcev, do česar je prišlo v nedeljo. Prenevarna priča.

Za srbski Press je neimenovani vir srbske policije povedal, da naj bi za umorom Dragana Dudića Frica, enega najbližjih sodelavcev Darka Šarića, stal narkobaron sam. Po besedah vira pa tako srbska kot tudi črnogorska policija sumita, da se je s Fričevim umorom začel obračun znotraj Šaričevega klana. Na ta način naj bi umaknili preveč nevarne priče.

Po naših informacijah so danes novo odločitev o priporu preiskovalnega sodnika dobili še trije priprti v slovenskem delu akcije Balkanski bojevnik. Tako kot smo že poročali, je izvensodni senat zahteval dopolnitev odredbe za pripor v petih primerih priprtih. Preiskovalni sodnik je to storil, zdaj pa je žogica na strani zagovornikov, ki se bodo na odločitev zagotovo pritožili, zaradi česar bo o priporih še enkrat odločal izvenobravnavni senat.

Se je dogovarjal s policijo?
Po pisanju srbskega Pressa policija meni, da je Fric z glavo plačal ravno zaradi Šarićeve bojazni, da bi mu utegnil postati prenevarna priča. Ubitega kriminalca je namreč v zadnjih tednih preiskovala specialna enota tožilcev za organizirani kriminal, za njim pa so zaradi sumov, da je eden glavnih organizatorjev preprodaje kokaina, razpisali tudi tiralico.

Fric je kot izobraženi pomorščak vedel vse o preprodaji, o sodelavcih v tujini, delovanju klana, kanalih preprodaje, pa tudi o zvezah, ki jih ima Darko Šarić tako v vrhu črnogorske države kot tudi v srbski policiji. Zaradi vsega tega policija meni, da ga je dal ubiti ravno Šarić, ki se je zbal, da bi Fric z oblastmi sklenil dogovor, s katerim bi si izposloval milejšo kazen.

Pokojni Šarićev sodelavec naj bi bil eden izmed najmočnejše trojice klana. Kljub temu pa je očitno slutil, da mu strežejo po življenju, saj se cele tedne ni prikazal iz svoje hiše v Kotorju. Ko je prišel na plan, so ga takoj ubili.

Uradna razlaga je maščevanje
Ena izmed tez je sicer tudi, da je pri umoru šlo za maščevanje. Frica je namreč ubil Ivan Vračar, telesni stražar pokojnega lastnika bara Red taksi Dejana Đukovića, ki ga je Šarićev klan likvidiral pred pol leta.

To tezo je kot najverjetnejši razlog umora navedla tudi črnogorska policija. Direktor črnogorske policije Veselin Veljović je danes povedal, da se je Fričev morilec že večkrat javno hvalil, da bo maščeval smrt svojega nekdanjega delodajalca. "Če bi policija vedela za te namere, bi jih zagotovo preprečila,“ je povedal prvi črnogorski policist.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.