Svet
12 ogledov

Razkrila podrobnosti spolnega napada

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Dominique Strauss-Kahn ostaja v priporu. V petek bo znova stopil pred sodnico. Grozi mu do 25 let zapora.

Dominique Strauss-Kahn, človek, ki je pomagal več zadolženim evropskim državam, sebi ni mogel "pomagati" do prostosti. Sinoči je postalo jasno, da bo do petka v priporu. Preselili so ga v zapor na otoku Rikers – zaradi varnosti in dejstva, da spada med zapornike z visokim profilom, je zaprt v samici. Za predstavo: drugi zaporniki se gnetejo v prostorih s po 50 posteljami.

Direktor za milijon dolarjev
62-letni direktor Mednarodnega denarnega sklada (IMF) se na diplomatsko imuniteto ne bo mogel sklicevati, ker je bil v času domnevnega napada v New Yorku na zasebnem obisku. Na zaslišanju pred sodnico ni govoril, njegov odvetnik pa je dejal, da zanika vse obtožbe. Ponudil je plačilo milijona dolarjev varščine, a to sodišča ni prepričalo. Ocenilo je, da bi lahko poskušal pobegniti.

Več o sobotnem dogajanju preberite na tej povezavi.

Popolno nasprotje razkošnega hotela
Če je francoski politik zadnje dni preživel v razkošnem hotelu, pa se bo moral zdaj sprijazniti s popolnoma drugačnim bivališčem. V zaporu je poleg njega še 14 tisoč moških in žensk, osumljenih ali obtoženih zločinov v New Yorku. Njegova celica je velika 3,5 krat štiri metre. V njej je sam in stika z drugimi zaporniki nima.

Sobota je odnesla predsedniške ambicije
Strauss-Kahn je osumljen spolnega napada na 32-letno sobarico. V soboto naj bi jo napadel, ko je želela počistiti njegovo sobo v hotelu. Po besedah tožilca Johna McConnella je ženska podala trden in podroben opis nasilnega napada, njene trditve pa naj bi potrdili tudi laboratorijski forenzični dokazi. Strauss-Kahnu so že vzeli vzorce DNK.

Podrobnosti domnevnega napada so opisane v policijskem poročilu. Kot je navedeno, naj bi Strauss-Kahn po vstopu sobarice najprej zaprl vrata, nato pa naj bi jo začel grabiti za prsi in jo poskušal sleči. Nato jo je zagrabil za mednožje in spolno napadel, pri čemer naj bi se njegov penis dvakrat dotaknil njenih ust. Grozi mu do 25 let zapora.

Po poročanju vseh francoskih medijev to bržkone pomeni tudi konec njegovih sanj o kandidaturi za predsednika Francije.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.