Svet
46 ogledov

Razkrili zapisane besede slepe pisateljice

Vaša pisava se spreminja vse življenje, kakor um in telo. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Slepa britanska pisateljica Trish Vickers med pisanjem 26 strani knjige s kemičnim svinčnikom ni zaznala, da ji je medtem zmanjkalo črnila. Na srečo so ji na pomoč priskočili forenziki in razbrali zabisane stavke.

Da ji je zmanjkalo črnila, je odkril njen sin Simon, ko jo je obiskal na njenem domu v angleškem mestu Dorset.

"V mislih smo preigravali več idej, kako razbrati besede, dokler se nismo spomnili na policijo. Poklicali smo jih in zahtevali oddelek za prepoznavo pisav. Dejali so, da bodo z veseljem pomagali, če bodo lahko. Bila sem presenečena in zelo vesela," je za Bridport and Lyme Regis News dejala 59-letna Vickersova.

Simon jo je tako odpeljal na policijo, kjer so se tamkajšnji forenziki med svojim prostim časom prebijali od stavka do stavka.

"Mislim, da so uporabili kombinacijo različnih osvetlitev pod različnim kotom, da so prebrali odtise moje pisave. Zelo sem vesela, presrečna in hvaležna. To je bilo zelo prijazno od njih in zelo se jim zahvaljujem, da so mi pomagali," je še dejala pisateljica.

Knjiga opisuje novo življenje junakinje Jennifer

Vickersova trpi za sladkorno boleznijo in je oslepela pred sedmimi leti. V knjigi z naslovom Granniferjeva zapuščina opisuje življenje junakinje Jennifer, ki se je znašla na življenjski prelomnici.

Izgubila je službo, razšla se je s partnerjem in umrla ji je babica, na katero se je lahko vedno obrnila za nasvet in pomoč. Odločila se je, da bo začela živeti novo življenje in prav to opisuje knjiga.

"Vsak, ki je knjigo do zdaj prebral, jo je pohvalil. Celo policisti so dejali, da so uživali med branjem in da komaj čakajo, da bo izšla," pravi Vickersova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.