Svet
5 ogledov

Razkrinkali "gozdnega dečka"

Gozdni deček Berlinska policija
Sorodniki prepoznali gozdnega dečka. Nikoli ni živel v gozdu, prihaja iz nizozemskega mesta Hengelo.

Domneve policije, da "gozdni deček" laže, so se izkazale za resnične. Po objavi njegove fotografije ga je prepoznala mačeha, ki živi na Nizozemskem. "Stoodstotno smo prepričani, da je to 20-letnik, ki ga je prepoznala njegova mačeha," je potrdila policija iz nizozemskega Hengela, poroča Der Spiegel.

Nikoli ni živel v gozdu

Dvajsetletnik je pred desetimi meseci s spalno vrečo in šotorom prišel v berlinsko mestno hišo in dejal, da je zadnjih pet let živel z očetom v gozdu. Ta naj bi avgusta lani umrl, zaradi česar ga je pokopal, nato pa naj bi pet ur hodil do Berlina. Svojega priimka ni vedel, dejal je le, da mu je ime Ray. Prav tako ni vedel, kje natančno je pokopal očeta in kje sta z očetom zadnja leta hodila.

Policija je že od začetka dvomila v njegovo zgodbo, saj trupla očeta niso našli, prav tako je bil fant preveč čist.


Nasprotoval objavi fotografije

Fant policiji deset mesecev ni dovolil, da bi objavila njegovo fotografijo, ko pa so to kljub njegovemu nasprotovanju storili, so ga sorodniki kmalu prepoznali. Ime mu je Robin v. H., prihaja iz nizozemskega mesta Hengelo.

Do zdaj je policija domnevala, da je deček mladoleten, zato so zanj skrbele socialne službe.


Robin bo odgovarjal

Če bo policija dokazala, da si je Robin namenoma izmislil zgodbo, bo za svoje laži odgovarjal. "To ni več šala," je dejal predstavnik policije Michael Mass.

"Prepričan sem, da je to Robin," je dejal eden od njegovih nekdanjih sošolcev. "Imel je osebne težave, tako da je bil to njegov način, da bi na novo začel življenje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.