Svet
11 ogledov

Razkrite možne tarče teroristov

Med možnimi tarčami terorističnih napadov v Evropi je tudi znameniti Eifflov sto Žurnal24 main
ZDA, ki so v nedeljo izdale opozorilo državljanom pred terorističnimi napadi v Evropi, sta se danes pridružili še Japonska in Velika Britanija. MZZ še brez opozorila. Razkrite so možne tarče teroristov.
MZZ še brez opozorila
Slovensko zunanje ministrstvo za zdaj ni uradno izdalo opozoril pred terorističnimi napadi v Evropi. Tistim, ki potujejo v večja evropska mesta, svetujejo, naj se pred potovanjem pozanimajo o varnostnih razmerah v državi, kamor potujejo, po prihodu pa spremljajo lokalne medije in varnostna opozorila.

ZDA in Japonska so svoje državljane že opozorile na previdnost, če potujejo po Evropi, pri čemer jih posebej opozarjajo na previdnost na sredstvih javnega prevoza ter na turističnih krajih.

Tudi britansko zunanje ministrstvo je v nedeljo povišalo raven ogroženosti za potovanja v Francijo in Nemčijo in opozorilo svoje državljane, da v teh državah obstaja velika nevarnost terorističnega napada. Obenem v Londonu pravijo, da je verjetnost za napade tudi v Veliki Britaniji velika.

Italijanski notranji minister Roberto Maroni pa je povedal, da je verjetnost napada velika tudi v Italiji, čeprav za zdaj nimajo podatkov o možnih tarčah.

Razkrite možne tarče teroristov
Po poročanju ameriških medijev naj bi bile na seznamu teroristov v Evropi predvsem znamenitosti v Franciji in Nemčiji, med drugim Eifflov stolp v Parizu in Brandenburška vrata v Berlinu.

Obveščevalne službe naj bi razkrile, da teroristi pripravljajo napade v evropskih mestih, podobne tistim v indijskem Mumbaju konec leta 2008, v katerih je umrlo 166 ljudi.

Grožnje škodujejo gospodarstvu
Zaradi terorističnih groženj in odsvetovanj potovanj v Evropo se evropske države in zaposleni v turizmu bojijo, da bi to lahko škodilo že tako krhkemu evropskemu gospodarstvu, še posebej turističnemu sektorju, ki bi lahko imel velik finančni izpad.

Letalske družbe po Evropi in ZDA zaradi opozoril za zdaj še niso spremenile urnikov svojih poletov, z letališč pa ne poročajo o zamudah ali odpovedih poletov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.