Svet
6396 ogledov

Razkritje: Soproga ameriškega predsednika ima raka

Joe Biden in Jill Biden pred ameriško zastavo Profimedia
Jill Biden so diagnosticirali kožnega raka. Rakavo tkivo so ji že odstranili, sedaj pa se počuti dobro.

Ameriški prvi dami Jill Biden so odstranili dva tura, ki sta se razvila v kožnega raka. Poseg je potekal brez težav. Prav tako je bilo uspešno odstranjeno vso rakasto tkivo na prizadetih območjih, je povedal zdravnik Bele hiše Kevin O'Connor. Zaradi posega ima 71-letnica na obrazu nekaj oteklin ter podplutb, vendar sporoča, da a se počuti dobro.

Po besedah njene tiskovne predstavnice so med rutinskim pregledom za kožnega raka odkrili, da ima prva dama "majhno lezijo nad desnim očesom." To so sedaj odstranili in poslal na pregled v laboratorij, piše Kronen Zeitung.

Jill Biden | Avtor: Profimedia Profimedia

Odkrili bazalnoceličnega karcinoma

Na levi strani prsnega koša prve dame so odkrili predel, ki je zdravnikom vzbujal skrbi. Odstranili so tkivo ter kasneje potrdili, da gre za bazalnoceličnega karcinoma. Tudi v tem primeru je bil postopek odstranitve rakavega tkiva uspešen, Bidenova pa pravi, da je dobre volje.

Poseg je bil izveden v Nacionalnem vojaškem medicinskem centru Walter Reed v Bethesdi v Marylandu. Predpostavlja se še, da "nadaljnji poseg ne bo potreben."

Komentarjev 1
  • Avatar Mark035
    Mark035 13:03 13.januar 2023.

    So nekaj govorili, da ima predsednik Putin raka.. in kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade. Sem 100%, da bo Biden prej v krtovi deželi, kot predsednik Putin.