Svet
15 ogledov

"Razmere v Severni Koreji preprosto neverjetne"

Neizmerna žalost še dneve po smrti Kim Jong Ila. Reuters
Predsednik Evropskega sveta Herman Van Rompuy je Pjongjang pozval, naj denar namesto za razvoj dragih jedrskih programov nameni za prehrano prebivalstva.

Ob robu srečanja voditeljev EU in Južne Koreje v Seulu, ki ga je gostil predsednik Li Mjung Bak, so se vrstili pozivi Severni Koreji, naj neha izzivati sosede in poskrbi za svoje prebivalce, ki že vrsto let umirajo od lakote. Predsednik Evropskega sveta (ES) Herman Van Rompuy je Pjongjang pozval, naj denar namesto za razvoj dragih jedrskih programov nameni za prehrano prebivalstva: "Treba je opozoriti na hudo kršenje človekovih pravic v Severni Koreji in na problem lakote oziroma podhranjenosti." Predsednik Evropske komisije (EK) José Manuel Barroso pa je razmere v tej državi označil za "preprosto neverjetne".

Sicer pa so voditelji unije in Južne Koreje izrazili zadovoljstvo z razvojem strateškega partnerstva, ki temelji na leta 2010 podpisanem prostotrgovinskem sporazumu.

Komentarjev 3
  • modrec 19:54 28.marec 2012.

    Lep šolski primer, ki dokazuje, da je možno oprati možgane celotnemu narodu. Dogaja se povsod po svetu, le da gre za druge zadeve, kakorkoli se že pač posamezna država odloči prati možgane.

  • bojovi 19:26 28.marec 2012.

    Mislim potem pa govorijo da je Juga bila slaba. Juga je bila pravi raj kot pa tamle kaj delajo. Sramota, potem pa nič čudnega da je komunizem na slabem glasu ko pa psihopati pridejo na oblast.

  • 1111 18:57 28.marec 2012.

    ...saj ni čudno, da so totalno zmešani...