Svet
29 ogledov

Razmišljajo, da bi prepovedali japonke

Plitvička jezera Profimedias
V hrvaškem nacionalnem parku Plitvička jezera zaradi varnosti razmišljajo, da bi vstop v park preprečili v letni obutvi, kot so natikači, japonke ali poletni sandali.

Zaradi varnosti so v Plitvicah že prepovedali uporabo dronov, ki so jih turisti masovno začeli prinašati v park. Zdaj naj bi, kot poroča hrvaški Jutarnji list, razmišljali tudi o prepovedi vstopa v park v letni obutvi, kot so natikači, japonke ali sandali.

Hudo poškodovan kanadski turist

Nedavno se je namreč v parku hudo poškodoval mlad kanadski turist, ki je stopil z označene poti, da bi posnel t. i. selfie. Spodrsnilo se mu je in padel je kakih 75 metrov globoko, preživel pa je je, ker se je zataknil za vejo drevesa.

Lansko leto je na skoraj istem mestu umrla 54-letna Slovakinja, pred devetimi leti pa zakonski par iz Nemčije, ki je ignoriral opozorila in prečkal ograjo. 

Opozorilo pred delanjem selfijev

Hrvaška gorska reševalna služba (HGSS) je pozvala turiste, naj se ne izpostavljajo nevarnostim zaradi selfijev. "Dragi turisti, spoštujemo vas. Čas je, da tudi vi začnete spoštovati sebe. Zato prenehajte delati neumne in nevarne selfije. Hvala," so zapisali na Twitterju. 

V nekem drugem twittu pa so zapisali: "Čehi v japonkah so mit. Japonke nosijo tudi državljani drugih držav EU in širše. Nam je vseeno, kdo jih nosi, dokler je na varnem."

"To ni cerkev"

Hrvaški minister za turizem Anton Kliman sicer nad idejo najprej ni bil najbolj navdušen. "To ni cerkev," je povedal. A ko so mu pojasnili, da o tem razmišljajo iz varnostnih razlogov zaradi nesreč, ki so se zgodile v Plitvicah, je po poročanju hrvaških medijev dejal, da bi bilo o njem vredno razmisliti. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.