Svet
1 ogledov

"Razstrelil bom to letalo"

Egyptair EPA
Letalo, ki je zaradi grožnje z bombo v soboto zasilno pristalo na letališču škotskega Glasgowa, je danes nadaljevalo pot proti New Yorku. V obsežni preiskavi letala namreč strokovnjaki niso odkrili nevarnosti, poroča britanski BBC.

Letalo letalske družbe Egyptair na poti iz Kaira v New York je v soboto zasilno pristalo na Škotskem. Na stranišču letala so namreč po neuradnih podatkih našli listek, na katerem je pisalo: "Razstrelil bom to letalo."

Na ministrstvu za obrambo so potrdili, da sta letalo do pristanka spremljali vojaški letali. Boeing 777 so nato čez noč temeljito pregledali, danes pa so mu dovolili nadaljevati pot.

"Pripadniki škotske policije so izvedli obsežen pregled letala, a niso odkrili nobenih sumljivih predmetov," so sporočili iz policije. "Potniki in posadka so sedaj znova na krovu, letalo pa nadaljuje pot v New York," so še dodali. Preiskava incidenta se nadaljuje.

Na letalu je bila tudi producentka BBC Nada Tafik, ki je videla listič z grožnjo. Napisan je bil na roko, na njem pa je bila navedena tudi številka sedeža, je pojasnila.

Na letalu je bilo sicer 326 potnikov, ki so jim dovolili izkrcanje kake tri ure po zasilnem postanku. Letališče je ves čas ostalo odprto za promet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.