Svet
20 ogledov

Razstrelil se je na nogometni tekmi

irak samomorilski napad EPA
V samomorilskem napadu v Iraku je umrlo več deset ljudi. O treh napadih poročajo tudi iz Jemna.

Samomorilski napadalec se je razstrelil sredi množice ljudi na nogometni tekmi v vasi al Asrija, ko so zmagovalcem podeljevali pokal. Umrlo je najmanj 30 ljudi, več kot 60 je ranjenih. V eksploziji je umrl tudi župan kraja. Odgovornosti ni prevzel še nihče, je pa v zadnjem času odgovornost prevzela Islamska država. 

Ubili vidnega člana IS

Omenjena skrajna teroristična organizacija naj bi danes utrpela nov udarec. Ameriški obrambni minister je potrdil, da naj bi bil ubit Abdel Rahman al Kaduli, najbolj verjetni naslednik vodje IS Abu Bakra al Bagdadija. 

Palmiro iztrgali iz rok IS

Medtem je sirska vojska zavzela starodavno citadelo v antičnem mestu Palmira, ki je bila v rokah džihadistov skoraj leto dni. Džihadisti so v mestu razstrelili vrsto starodavnih zgradb, ki so bile na Unescovem seznamu svetovne dediščine, ter na črnem trgu prodali številne več tisoč let stare dragocenosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.