Svet
29425 ogledov

Razvrat. Teh gostov več ne sprejmejo.

Facebook
Lokalni hotelirji so zavrnili celo deset tisoč povpraševanj. Poudarjajo, da ne želijo razvrata in divjih zabav.

Mesto v Grčiji Malia je prepovedalo obisk Britancem; v želji, da si izbrišejo "etiketo" mesta norih zabav, na katerih se lahko spolno občuje, drogira in počne "vse, kar sodi poleg".

Malia na Kreti je poznana po dekadentnih zabavah in nočnih klubih, a lokalnemu prebivalstvu, obrtnikom, turističnim delavcem in mestnim oblastem je prekipelo. Poudarjajo, da jim je dovolj nedostojnih turistov iz Velike Britanije. Želijo si povrniti sloves varne in družinam prijazne turistične destinacije, na katero bi se vračale družine iz Nemčije, Avstrije, Nizozemske, poroča Times.

Prvi korak v tej smeri je prepoved vodnikov s piščalkami, ki skupine mladih Britancev vodijo v različne diskoteke in klube po mestu. "Dali smo jim svobodo, a povzročili, da je Malia postala nekaj popolnoma drugačnega od tistega, kar je bila. Malia v resnici ni seks, droga in vse, kar sodi poleg," je poudaril namestnik župana Efthymios Moutrakis, ki je dodal, da je Malia osrednja turistična destinacija na Kreti, ki prinaša milijone.

Zrće glasne pritožbe Svet "Ponižani zaradi barbarizma tujih turistov"

Večina hotelov po mestu je že začela zavračati rezervacije mladih turistov iz Velike Britanije, ki skupaj rezervirajo več kot tri sobe. Takšnih je bilo po ocenah lokalnih ponudnikov okrog 10 tisoč. "Nimamo nič proti tej mladini in Britancem nasplošno, a večje skupine, ki prihajajo skupaj, se obnašajo na robu kriminala," je za Times pojasnil eden izmed lokalnih hotelirjev.

Medtem so Britanci, ki bivajo v mestu Kavos na Krfu, postavili Facebook skupino "Kavos was ready for you", podobna stran je bila odprta s strani lokalnih stanovalcev v španskem Magalufu; imenuje se "Maga Walk of Shame". Na strani objavljajo fotografije razvrata britanskih turistov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.