Svet
38 ogledov

Rdeča tekočina zalila francosko mesto

vino Sete EPA
Rdeča tekočina je pred dvema dnevoma zalila ulice francoskega mesta Sete. Radikalna skupina že prevzela odgovornost.

Meščane mesta Sete, v bližini Montpellierja, je v torek zvečer presenetila poplavljena cesta. Rdeča tekočina je zalila nekaj kleti, parkirišč, poročajo, da naj bi zalilo tudi nekaj stanovanj. Kot še navajajo francoski mediji, so gasilci hitro rešili nastalo situacijo. 

Po mestu se je zlilo skoraj 50.000 litrov rdečega vina, ki jih je distributer Biron hranil v petih ogromnih cisternah. Ni šlo za napako na cisternah, ampak za sabotažo.

Radikalna skupina proizvajalcev vina je v sredo prevzela odgovornost za dogodek. Eden od pripadnikov skupine je za France 3 na vprašanje, zakaj so to storili odvrnil: "Zakaj smo to storilI? Ker nam nikoli ne prisluhnejo". Skupina trdi, da naj bi bil del španskega vina, ki ga uvažajo na francoski trg, dejansko iz Južne Amerike. Dokazov za svoje trditve še niso podali. 

Skupina, ki nasprotuje uvozu poceni vina iz tujine - predvsem Španije -, ki s trgovskih polic izpodriva njihove izdelke, tokrat ni udarila prvič. Aprila so francoski kmetje iz španskih tovornjakov spustili vino, namenjeno na francoski trg. Prišlo je tudi do požiga pisarne skupine Vinadeis.

 

 

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.