Svet
7 ogledov

"Rdeče me spominja na kri in možgane"

Anders Breivik Reuters
Na sojenju norveškemu množičnemu morilcu Breiviku je vse v sodni dvorani, vključno s tožilcem, pretreslo pričanje 17-letne Andrine, ki je opisala, kako jo je Breivik večkrat ustrelil, nato pa naravnost v glavo še njenega prijatelja.

"Dolgo časa nisem mogla jesti ničesar, kar je bilo rdeče barve; spominjalo me je na kri in možgane," je na današnjem sojenju dejala 17-letna Andrine Johansen. Njena zgodba je šokirala vse.

Množični morilec Anders Behring Breivik jo je ustrelil enkrat, nato še enkrat in še enkrat, a vedno je ciljal tako, da dekle ne bi umrlo. "Ko me je hotel dokončno ustreliti, me je zaščitil prijatelj. Splazila sem se do njega in mu rekla, da je Breivik odšel naprej, da se mu ni treba več pretvarjati, da je mrtev. A je bil mrtev," se spominja Andrine, ki je obležala ob prijatelju, ki ga je Breivik ustrelil v glavo.

Kot Voldemort iz Potterja

Vse priče se spominjajo Breivikovih vzklikov veselja in zmagoslavja, ko je pobijal nedolžne mladostnike, poroča Sky News. Nekateri so se naredili mrtve, a Breivik je prišel do njih, jim nameril orožje le deset centimetrov od glave in jih ustrelil.

Dvajsetletni Tarjel Jensen Bech se spominja, kako je Breivik globoko dihal in sikal: "Zdel se mi je kot Voldemort iz Harrya Poterrja." Ta izjava je Breivika očitno zabavala, saj se je v sodni dvorani ob njej nasmehnil.

Ničesar ne obžaluje

Triintridesetletni Breivik bo najverjetneje za zapahi do konca življenja. Pobil je 69 ljudi, sam pa to ocenjuje kot "kruto, a nujno dejanje".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.