Svet
25296 ogledov

Rdeči alarm: Sneg, zmrzal in močan veter

sneg Ljubljana Profimedia
Hrvaško je danes zajela napovedana ohladitev.

Temperature so se spustile pod ničlo po vsej državi razen na obali, zaradi orkanske burje pa velja rdeče opozorilo za tri regije ob severnem Jadranu. Pred močnim vetrom in snežnimi padavinami vremenoslovci opozarjajo tudi prebivalce preostalih delov države.

Hrvaški državni hidrometeorološki zavod je rdeče vremensko opozorilo zaradi močne burje z orkanskimi sunki izdal za območje Reke, Kvarner in Velebitski kanal. Veter se bo po napovedih v noči na torek še okrepil. Sunki vetra bi na območju Velebitskega kanala lahko dosegli do 200 kilometrov na uro.

Za zahodno obala Istre in del Dalmacije zaradi močnega vetra velja oranžno vremensko opozorilo.

Zaradi močnega vetra sta po podatkih hrvaškega avtokluba Hak za ves promet zaprta del avtoceste od Zagreba proti Splitu in del Jadranske magistrale.

Za druge dele države vremenoslovci medtem opozarjajo pred snežnimi padavinami in poledico. Na območju Zagreba bi lahko padlo do pet centimetrov snega, v Slavoniji do 10, v goratih predelih v osrednjem delu države pa do 15 centimetrov.

Komentarjev 6
  • bobubob 18:18 08.januar 2024.

    Kljub globalnemu segrevanju - zima. Pa na Antarktiki 5000km2 ledenega prirastka v zadnjem desetletju, Alarm! Tu nekaj ne štima. Kot pri Zelenem - stalno zmaguje, a Rusije nikakor ne zmanjka. Ali pa - cepljenje: bolj si pobustan, prej si mrtev. ...prikaži več Ja, alarm. V vseh glavah, katerih (samsung) možgani še ne delujejo na Gretino elektriko iz polnilnih postaj na dizel.

  • andrej084 17:49 08.januar 2024.

    Pa dobro, a bi lahko kakšno o Sloveniji, saj to ni hrvaški portal, ali pa je to RadioActual2.

  • Boštjan Bratina 17:33 08.januar 2024.

    A obstaja še kaj hujšega kot rdeči alarm? Mislim, da je čas za novo, še bolj udarno barvo.