Svet
3483 ogledov

Rdeči alarm, v Splitu sneg. Opozorila pred "znanimi" letečimi predmeti.

Sneg
Hrvaška se danes sooča z izrazitimi vremenskimi nevšečnostmi. Najhuje šele prihaja.

Kot poročajo hrvaški portali je danes v večjem delu Hrvaške oblačno, posebno ob jadranski obali pa izrazito vetrovno. V nižinskih predelih je možno nekaj snega, v višjih legah močnejše snežne padavine.

Piha močan severni in severovzhodni veter, ob obali prihaja do orkanskega vetra. Izjemno nevarne vremenske razmere zaradi vetra ob hrvaški obali pričakujejo od Reke do Dubrovnika. Za celotno območje hrvaške obale, razen zahodne obale Istre, so razglasili rdeči alarm, ki velja tudi za notranjost Dalmacije do Knina. Hrvaški hidrometeorološki zavod na tem območju pričakuje sunke vetra s hitrostjo do 185 kilometrov na uro. Močno je oviran cestni promet, trajektne povezave so skoraj vse prekinjene.

V Dalmaciji piha najmočnejša burja v aktualni zimi. Potem ko je bilo več dni zapored lepo in toplo vreme, je prišlo do nenadne spremembe, ki je v Split prinesla celo nekaj snega, poroča portal Index.hr. Do rahlega sneženja je prihajalo na širšem območju Splita.

Ljudje zaradi vetra na spletnih omrežjih opozarjajo na "znane" leteče predmete, kot so kontejnerji in podobno.

Veter Vreme Slovenija Opozorilo Arsa: V teh krajih bodo sunki vetra najmočnejši

Vreme na Hrvaškem naj bi se jutri umirilo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.