Svet
66 ogledov

Redovnice bi gradile poleg nudistične plaže

Turistični kompleks Slobodna Dalmacija
Projekt, ki obsega hotel s petimi zvezdicami, naselje vil z bazeni, dva golf igrišča, vodni park, manjšo pristajalno stezo, nogometna igrišča in druge vsebine za premožne goste. Projekt zastopa družba Eco Tour Zadar, katerega soustanoviteljice so benediktinske redovnice zadarskega samostana svete Marije.

Zadarske redovnice so v popolnosti lastnice zemljišča na območju Zadra, na katerem je predvidena izgradnja turističnega kompleksa za premožne goste. Projekt so predstavljali na nedavnem enem največjih sejmov za nepremičnine v Cannesu.

Turistični kompleks naj bi se razprostiral na dveh lokacijah, ena je nad Petrčani, druga pa na polotoku Punta Skala. Slednja zajema tudi obalni del z 1,5 kilometri peščene plaže, ki je v Zadru poznana kot plaža za nudiste in istospolno usmerjene, piše Slobodna Dalmacija.

Predstavnice benediktinskega samostana o projektu, še ne želijo govoriti, so pa predstavniki mestnih oblasti Zadra potrdili, da je glede na prostorski načrt predvidena izgradnja luksuznega hotela s petimi zvezdicami in 300 posteljami, poleg naj bi bile še številne vile s 700 posteljami in ločenimi bazeni. Poleg naj bi zrasla dva golf igrišča ter vodni park.

Na tej točki častne sestre oziroma njihovi zastopniki še iščejo investitorje, v pomoč jim je priskočila tudi hrvaška država. Projekt je predstavila na nedavnem sejmu nepremičnin v Cannesu. Sejem se je končal v petek, ali je bila država uspešna pri iskanju morebitnih zainteresiranih investitorjev za ta projekt, še ni znano.

V kolikor bodo benediktinske sestre uspele najti investitorje za svoj željeni projekt, bo to drugi največji turistični kompleks na območju Zadra, izgrajen na njihovem zemljišču.

PREBERITE TUDI:

Toliko bo stal obisk hrvaškega Gardalanda

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.