Svet
77 ogledov

Reeva: "Mami, tako me je strah!"

Oscar Pistorious in Reeva Steenkamp EPA
Mama Reeve Steenkamp je za britansko televizijo dejala, da je hčerka večkrat potožila, da se z Oscarjem neprestano prepirata.

Oscar Pistorius in Reeva Steenkamp sta se pred tem umorom veliko prepirala, je v intervjuju za britansko televizijo razkrila njena mama June Steenkamp. Povedala je, da jo je Reeva le nekaj dni pred smrtjo poklicala iz avta, medtem ko je Oscar brezglavo divjal po cesti. "'Mami, sem v avtu z Oscarjem in vozi kot norec. Tako me je strah, zelo me je strah,' mi je potožila. Prosila sem jo, naj mi ga da na telefon. Rekla sem: 'Poslušaj, če se karkoli zgodi moji hčerki, bom poskrbela, da boš izginil.' Seveda nisem mislila resno, le grozila sem mu. Njun prijatelj, ki je bil z njima v avtu, je pozneje dejal, da je Oscar takoj po najinem pogovoru zmanjšal hitrost in umirjeno peljal naprej.“

Reevina mama je dejala še, da ni bilo prvič, da ji je hčerka potožila zaradi težav v razmerju. "En teden pozneje me je poklicala in rekla, da se z Oscarjem ogromno prepirata. Vendar nikoli ni povedala, kaj je težava njunih nesoglasij."

Nadaljevanje sojenja, Oscar na prostosti

Razvpiti južnoafriški atlet Oscar Pistorus, ki je osumljen umora svojega 29-letnega dekleta Reeve Steenkamp, je danes znova obiskal sodno palačo v Pretorii. Na zaslišanje je prišel v spremstvu svoje družine in odvetniškega štaba. Na sojenju so določili nov datum glavne obravnave. Ta se bo začela 19. avgusta.

Tragedija se je zgodila v četrtkovih zgodnjih jutranjih urah na domu atleta, ki je po vsem svetu zaslovel, ko je kot prvi atlet brez nog sodeloval na pravih olimpijskih igrah. Pistorius naj bi v dekle, tridesetletno manekenko, izstrelil štiri naboje iz pištole, in to kar skozi vrata kopalnice. Tam je policija tudi našla truplo manekenke. V prvih izjavah je Pistorius dejal, da je mislil, da gre za vlomilca, a je pozneje policija na kraju zločina našla tudi krvav kij za kriket, s čimer bi bila izključena možnost nesreče. Pistorius ja tako nekaj časa preživel v priporu, nato pa so ga proti varščini izpustili na prostost, saj naj ne bi predstavljal nevarnosti za širšo okolico.

Komentarjev 1
  • Oseba_ 13:57 04.junij 2013.

    ta tip je najbrž neki norc