Svet
8 ogledov

Reeva Pistoriusu: Včasih se te prav bojim

razno 19.02.13. Oscar Pistorius, juzna afrika, paraolimpijec, atlet, umor, foto: Reuters
Sojenje Pistoriusu se nadaljuje. Na mobilnem telefonu Reeve Steenkamp so našli sporočila, ki pričajo o ljubosumju paraolimpijca.

V nadaljevanju sojenja Oscarju Pistoriusu za umor njegovega dekleta so se pojavili novi dokazi. Po zaslišanju sosedov, ki so pričali, da so pred usodnimi streli na večer lanskega valentinovega iz stanovanja slišali krike Reeve Steenkamp, so predstavili nekatere izmed telefonskih sporočil. Prebrali so SMS-sporočila iz žrtvinega telefona, ki jih je Pistoriusu pošiljala tri tedne pred smrtjo. Iz njih je razbrati, da se je Reeva svojega partnerja resnično bala, poroča Guardian.

"Bojim se te včasih, ko rohniš name"

V enem izmed poslanih sporočil je manekenka zapisala, da se Pistoriusa boji, ko besni nanjo. Iz številnih drugih SMS-sporočil pa je razbrati, da je bil paraolimpijec zelo ljubosumen in da so bile v njunem razmerju težave. "Živiva v partnerski zvezi z dvojnimi merili. Vsakih pet sekund slišim, da si se dobival z drugo, ti pa se razburjaš, ko jaz zgolj omenim katerega od svojih bivših fantov," se glasi še eno izmed besedil s telefona. 

Četrti teden postopka

Pistorius se bo po vseh novih dokazih veliko težje zagovarjal, zatrjujejo strokovnjaki, ki v Južnoafriški republiki proučujejo primer. Obsojeni namreč zatrjuje, da je svoje dekle ustrelil, ker jo je zamenjal za vlomilca. Po podatkih policije je prvič ustrelil skozi vrata kopalnice in 29-letno žrtev poškodoval, nato pa ustrelil še trikrat.

Tožilstvo je sporočilo, da bo v sojenje ta teden, ki je četrti teden postopka, vključilo še štiri ali pet prič, do zdaj pa jih je bilo zaslišanih 18. Načrtujejo, da bodo skupaj zaslišali kar 107 prič. Čeprav naj bi proces trajal le tri tedne, sta se tožilstvo in obramba dogovorili, da se podaljša do 16. maja.

Pistoriusu grozi 25 let zapora, če bo obsojen naklepnega umora, in najmanj 15 let, če ga spoznajo za krivega uboja (nenaklepnega umora).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.