Svet
4294 ogledov

"Rekel mi je, da je vohun, imel pa je šest družin"

figa v žepu
Ženi dejal, da je vohun, resnica pa je bila popolnoma drugačna.

Mary Turner Thomson iz Edinburga je bila prepričana, da je njen zakon popoln in da si je našla idealnega moža. Njegova služba – zaposlen naj bi bil pri ameriški obveščevalni službi Cia – je sicer pomenila drugačen način življenja, a se je s tem sprijaznila.

"Spoznala sva se prek spleta. Bila sem mati samohranilka devetmesečnega otroka. William je bil zelo očarljiv," je povedala za Daily Record. "Postala sva par. Dejansko me je dva tedna po prvem srečanju zasnubil, a sem rekla ne. Naposled sva se zaročila in bila poročena štiri leta."

Šest mesecev po začetku zveze je zanosila, kar jo je presenetilo, saj naj bi ji rekel, da ne more imeti otrok. Povedal ji je tudi, da je agent Cie, ki sodeluje z britansko MI5. Zaradi narave njegovega dela je bil večkrat dlje časa odsoten, ko je deloval "na misijah".

Misije pa so bile v resnici izgovori, da je čas lahko preživljal z drugo družino. Mary je celo nagovoril, da mu je posodila 200 tisoč funtov za plačilo neznancem, ki naj bi grozili njunim otrokom. Mary je prodala vse svoje premoženje, da bi zaščitila otroke.

Williamova zgodba je razpadla, ko je Mary poklicala ženska, ki se ji je predstavila, kot Williamova soproga in mati njegovih petih otrok. Ženski sta si izmenjali svoji zgodbi in poskrbeli, da je William pristal v zaporu zaradi bigamije. Na koncu se je izkazalo, da ni ostalo samo pri dveh ženskah in sedmih otrocih. Skupno naj bi imel s šestimi ženskami trinajst otrok.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
  • Žurnalček 11:06 20.december 2018.

    Jaz še eno ne morem za nos vlečo , kaj šele tolk baba ! Je pa lušten bit vsak dan z drugo !