Svet
40 ogledov

Rekonstrukcija izginotja Antonije Bilić

Rekonstrukcija tovornjaka, v katerem je bila nazadnje videna Antonija Bilić. Dino Stanin/PIXSELL
Tovornjak, v katerem so nazadnje videli pogrešano Antonijo Bilić, so pripeljali iz garaže ličko-senjske policijske uprave. V kabini so opravili rekonstrukcijo dogajanja med 17-letnico in voznikom Draganom Paravinjo.

Nadaljevalo se je sojenje Draganu Paravinji, obtoženemu umora in posilstva Antonije Bilić. V Gospiću so opravili rekonstrukcijo okoliščin izginotja, ki so jo spremljali sodnik, sodni izvedenci in odvetniki.

Postopek bi moral potekati v tajnosti, poročajo hrvaški mediji, na tem je vztrajala tudi sodnica, a so ga novinarji kljub temu spremljali, vendar na oddaljenosti več sto metrov. Rekonstrukcija je trajala več kot uro, po njej pa nobeden od prisotnih ni hotel dajati izjav. Tako ni znano, ali bo rekonstrukcija kakorkoli pomagala pri ugotavljanju okoliščin izginotja nesrečnega dekleta.

Antonijo so nazadnje videli 7. junija lani, medtem ko je vstopala v vozilo zaradi posilstva že obsojenega Paravinje. V kabini so našli dve kapljici krvi, za kateri so ugotovili, da sta Antonijini, in nekaj njenih las.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.