Svet
26 ogledov

Rekorden zaseg heroina

Zasežen heroin PU Koper
Hrvaški cariniki so včeraj na mejnem prehodu s Srbijo Bajakovo v kombiju nemške registracije odkrili več kot 140 kilogramov heroina. Vrednost zasežene droge je več kot 5,5 milijona evrov.

Gre za največjo zaplembo droge na tem mejnem prehodu v zadnjih desetih letih, poročajo hrvaški mediji. V osiješki carini so danes za hrvaške medije potrdili, da svčeraj okrog 16. ure med rednim nadzorom meje ustavili kombinirano vozilo nemške registracije, ki je nameravalo vstopiti na Hrvaško.

Kot so potrdili za novičarski tportal.hr, so pri pregledu ugotovili, da ima vozilo v podvozju dodatne prostore, v odprtinah v notranjosti kombija pa so našli 261 zavojev heroina različne velikosti, ki so skupaj tehtali 140,7 kilograma.

Cena grama heroina na črnem trgu je približno 300 kun (39,5 evra), navaja komercialna televizija Nova TV na svoji spletni strani.

Kombi je vozil turški državljan, sovoznik pa je bil nemški državljan. Policija ju je pridržala zaradi suma tihotapljenja mamil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.