Svet
1 ogledov

Rekordno zgoden sneg povzročil kaos

Zda
1/3
EPA
Rekordno zgodnja sezona snega je poskrbela za kaos po vsej severovzhodni obali ZDA. Ponekod zapadlo 35 centimetrov snega. Brez elektrike ostalo dve milijona ljudi, dve osebi sta izgubili življenje.

Rekordno zgodnja sezona snega je poskrbela za kaos po vsej severovzhodni obali ZDA, od Washingtona do Bostona, najhuje pa je bilo v soboto na vzhodu Pensilvanije. Na letališču v Newarku je prihajalo tudi do šesturnih zamud, v Philadelphiji pa so potniki v povprečju čakali dve uri in pol. Odpovedanih je bilo več vlakov, številni beležijo večurne zamude. Meteorologi so opozorilo izdali v 12 zveznih državah, predvsem zaradi nevarnosti snežnih neurij.

Zapadlo 35 centimetrov snega

Več kot 35 centimetov snega je zapadlo v delih New Jerseyja in Massachusettsa. Oktobrski sneg je med drugim prvič v zadnjih desetletjih in šele četrtič v zadnjih 135 letih pobelil tudi newyorški Manhattan.

Vreme ne moti protestnikov

Kljub temu vreme ni prestrašilo protestnikov v New Yorku in Washingtonu, ki že od septembrskega poskusa okupacije Wall Streeta na ulicah izražajo svoje nasprotovanje nasilju finančnega kapitalizma. "Sneg, kakšen sneg? Skrbeti me mora za državo," je tako pisalo na enem od plakatov v newyorškem parku Zuccotti, medtem ko so se protestniki greli s toplo juho in pijačami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.