Svet
2 ogledov

Republikanci računajo na Trumpa

Anketa televizije CNN razkriva, da ima Donald Trump največ podpore pri republika Žurnal24 main
Anketa televizije CNN razkriva, da ima slavni poslovnež Donald Trump skupaj z nekdanjim guvernerjem Arkansasa Mikom Huckabeejem največ podpore pri republikanskih volivcih.

Trump in Huckabee sta v anketi dobila po 19 odstotkov podpore, pri čemer je ta Trumpu od marca porasla za kar deset odstotkov. Podpora mu je zrasla, ker se zadnje tedne veliko pojavlja v medijih in razlaga, da predsednik ZDA Barack Obama morda res ni državljan ZDA, ter zahteva, naj Obama objavi rojstni list. V ameriški politiki je opaznost med najpomembnejšimi lastnostmi za kandidata.

To je spoznal tudi nekdanji guverner Massachusettsa Mitt Romney, ki je v ponedeljek pohitel z objavo predsedniške kandidature. Trump, ki tudi brez tega polni opravljive medijske strani in ima svojo televizijsko oddajo na televiziji NBC, pravi, da se bo o morebitni kandidaturi za predsedniške volitve 2012 odločil enkrat junija. Tudi Huckabee ima svojo oddajo na televiziji Fox in kandidature še ni napovedal.

Palinovo še vedno občudujejo
Nekdanja guvernerka Aljaske in nekdanja podpredsedniška kandidatka Sarah Palin je v isti anketi dobila 12 odstotkov podpore, Romney jih je dobil 11, prav toliko kot nekdanji predsednik predstavniškega doma kongresa Newt Gingrich. Sedem odstotkov republikancev se je odločilo za kongresnika iz Teksasa Rona Paula, pet odstotkov pa za kongresnico iz Minnesote in ljubljenko gibanja čajanke Michele Bachmann.

Huckabee ima sicer prednost pred Trumpom, saj bi ga kar 70 odstotkov republikancev rado videlo na predsedniškem položaju, čeprav ni njihova prva izbira. Trumpa bi na na položaju brez težav sprejelo 56 odstotkov republikancev, vendar pa jih kar 40 odstotkov meni, da to ne bi bilo modro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.