Svet
3 ogledov

Reševal psa, sebe spravil v nevarnost

Rešil psa in sebe spravil v nevarnost. Youtube/AP
Američan Alan Rosenfeld je po zdrsu v globino poskušal rešiti svojega psa, a bi se vse skupaj lahko končalo tragično. Na srečo so na prizorišče hitro prispeli reševalci in ga rešili skupaj s psom.

Oseminšestdesetletni Rosenfeld se je v ponedeljek skupaj s svojim psom in prijateljem sprehajal po gori Hood v ameriški zvezni državi Oregon. Čeprav sta s prijateljem pot poznala skoraj na pamet, jima je na previsu nad kanjonom ZigZag zdrsnilo.

Zdrsnila sta okoli 12 metrov v globino in se nato uspela ustaviti. Rosenfeld je opazil, da se je na bregu, strmem približno 50 stopinj, s težavo zadrževal tudi njegov pes. Prijatelju je zato naročil, naj pokliče reševalce, sam pa se je odpravil do psa in ga poskušal rešiti, vendar je z njim v naročju nato obtičal, saj se od tam ni mogel premakniti nikamor.

Na srečo se je vse končalo dobro, saj so reševalci vse tri z vrvjo potegnili na varno. Videoposnetek reševanja si lahko ogledate v tej povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.