Svet
59629 ogledov

Reševala življenje ponesrečenki, ko je prišla domov, izvedela resnico

Jayme Erickson Profimedia
Reševalka poskušala rešiti življenje ponesrečenke, šele kasneje je izvedela, da je reševala lastno hčerko.

Petnajstega novembra je na poledenelem odseku ceste v kanadski Alberti prišlo do hude prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena osebni avtomobil in tovornjak. V avtomobilu sta bili najstnici, ki sta se vračali domov. Voznica je izgubila nadzor nad vozilom, nato pa se je v avtomobil zaletel tovornjak. Voznici se je sami uspelo rešiti iz vozila, sopotnica pa je ostala ukleščena. 

Na kraj nesreče so prišli reševalci, med kateri je bila prva Jayme Erickson. Ericksonova je takoj začela oskrbovati hudo poškodovano najstnico, ki je ostala ujeta v avtomobilu. Dekle je bilo hudo poškodovano. Potrebovali so skoraj pol ure, da so jo rešili iz avtomobila, nato pa jo s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Calgaryju. Ericksonova je ves čas do prihoda helikopterja oskrbovala dekle. 

Ko se je po zaključku svoje izmene vrnila domov, so jo doma pričakali policisti in jo obvestili, da je bila v omenjeni nesreči udeležena njena 17-letna hči Montana. Sporočili so jo, da so njene poškodbe tako hude, da ne bo preživela. "Kritično poškodovana bolnica, ki sem jo ravnokar oskrbovala, je moje meso in kri. Moj edini otrok. Mini jaz. Moja hči, Montana," je sporočila sorodnikom in prijateljem. "Čeprav sem hvaležna za 17 let, ki sem jih preživela z njo, sem strta in polna vprašanj. Kaj bi moja deklica postala? Kdo bi bila? Strta sem, zlomljena, izginil je del mene." 

Jayme Erickson | Avtor: Profimedia Profimedia

V torek je obkrožena z družino in sodelavci stopila pred medije v domačem Airdrieju. "Bila je borka in borila se je do dneva, ko je umrla. Bila je čudovita," je povedala o hčerki. Dejala je, da je bila hči zvesta prijateljca, ki se je znala postaviti za tiste, ki jih jhe imela rada. 

Njeni sodelavci so pretreseni. "Kot starš in kot reševalec lahko rečem, da je to hujše od vsake nočne more, ki bi si jo lahko zamislili," je dejal njen sodelavec Richard Reed

Ericksonova je povedala, da so se odločili za darovanje hčerkinih organov, s čimer so lahko pomagali drugim. "Veseli smo, da naša deklica živi preko drugih in da je lahko v tej tragediji rešila druge ljudi. Vemo, da bi to tudi sama želela. Ponosni smo nanjo in zelo, zelo jo pogrešamo," je dejala.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 4
  • 4krogci 13:57 25.november 2022.

    tko jo mela rada, tko sta ble povezane in oh in sploh...a tam jo ozivljala, rezala vn...skratka ni da ni...in je kao ni prepoznala? ja pa ja de!