Svet
33131 ogledov

Reševali psa, na koncu obe utonili

pes Profimedia
V italijanskem visokogorju sta dve ženski iz vode reševali psa, končalo se je tragično.

V italijanskem Sondriu sta se dve ženski vrgli v ledeno vodo potoka, da bi rešili psa. Nista prišli več na površje.

Kot poročajo italijanski mediji, se je zgodilo med ekskurzijo v visokogorju na območju Lanzade. Takoj je posredovalo več ekip reševalcev in gasilcev, a so obe ženski odnesli tokovi bližnjega ledenika Fellaria.

Na pomoč so poklicali mimoidoči pohodniki, ki so bili priča grozljivemu prizoru. Dve ženski sta hitro izginili v vodah ledenega potoka, ki teče ob vznožju ledenika. Obe sta se v vodo vrgli z višine mostu, da bi poskušala rešiti žival, ki je vstopila v vodo. A nato iz nemirnih voda nista mogli več izplavati, morda tudi zaradi tokov vodotoka. 

Na jezerih, rekah, ribnikih in drugih neurejenih kopališčih nikoli ne plavajte v vodnih zbiralnikih, ob črpališčih in drugih nevarnih krajih, opozarjajo na Upravi RS za zaščito in reševanje. "Izogibajte se nenadnim zavojem ter hitrim prehodom v nepregledna in nevarna mesta. Izogibajte se močnim tokovom ali vodnim vrtincem in pazite na spolzke bregove," dodajajo. Če je telo pregreto, se pred kopanjem primerno ohladite, saj lahko premrzla voda povzroči krč.

Fotografije je simbolična.

majorka Magazin Takole na tudi pri Slovencih zelo priljubljenem otoku lažejo turistom

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar jate
    jate 16:18 25.avgust 2023.

    kaj pa pes,se je rešil ?nič nisem zasledila

  • Kmodri 15:31 25.avgust 2023.

    No to pa je požrtvovalnost!