Svet
4 ogledov

Rešila delfinjega mladiča

delfin Shutterstock
Josip Rajčič Bale je med sprehodom s sinom Ivanom po plaži mesta Kaštel Stari rešil delfinjega mladička, ki je nasedel na obalo.

Med četrtkovim sprehodom po plaži hrvaškega obmorskega mesta Kaštel Stari v Kaštelskem zalivu sta 38-letni Josip in 13-letni Ivan opazila 1,5-metrov dolgega delfinjega mladička, ki se je nasedel na peščeno plažo. Kljub hladnemu in vetrovnemu vremenu oče niti pomislil ni, da mu ne bi priskočil na pomoč.

"Takoj sem klical 112. Rekli so mu, da naj ga poskušam rešiti. Kaj čem? Sezul sem teniske, šel do kolen v vodo in ga poskušal odriniti. A ga nikakor nisem mogel premakniti. Delfin je bil izgubljen," je reševanje opisal Josip za 24sata.hr. Kljub temu, da je bila takrat temperatura vode le 15 stopinj Celzija, zraka pa devet stopinj Celzija, se moški ni predal.

"Hotel sem iti v vodo in pomagati očetu pri reševanju delfina, a mi oče tega ni dovolil, da se ne bi prehladil," je dejal sin Ivan. "Vrtel je glavo in hlastal za zrakom. Spet sem poskušal. Nekako mi ga je uspelo obrniti in odriniti. Na srečo je zaplaval v globino," je ob tem dejal oče.

"Še nikoli v življenju nisem bil tako blizu delfinu in še dotaknil sem se ga. Vesel sem, da sva ga rešila. Pred 15-imi leti smo v Kaštelskem zalivu videli delfine, a od takrat dalje jih je bilo vse manj. Ta se je moral oddaljiti od jate in zaiti," pravi Josip.

Ko so njegovi prijatelji slišali za njegov uspeh, so se začeli šaliti. Poklicali so ga in mu dejali, da je nasedel še en delfin. "Skoraj sem jim verjel. Potem so me spet klicali, a sem takoj razumel, da gre za šalo," je še v smehu dodal 38-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.