Svet
11 ogledov

Rešili 105 otrok

Na Poljskem sicer vsako leto zabeležijo okoli 700 primerov pedofilije. Žurnal24 main
Ameriška zvezna policija FBI je sporočila, da je v obsežni akciji v kar 76 mestih po ZDA rešila skupno 105 otrok in aretirala 150 zvodnikov, ki so jih silili v prostitucijo.

Lov na zvodnike in reševanje otrok, večinoma deklic starih od 13 do 17 let, sta trajala tri dni.

Pomočnik direktorja FBI za kazenske preiskave Ron Hosko je ob razkritju akcije in njenih rezultatov dejal, da otroška prostitucija ostaja trajna grožnja otrokom v ZDA.

Dodal je, da so od leta 2003 rešili že skupaj 2700 otrok. V zadnji akciji pod imenom "Operacija čez deželo" je bilo največ žrtev kot tudi aretiranih kriminalcev v San Franciscu, Milwaukeeju, New Orleansu, Denverju in bankrotiranem Detroitu.

FBI se s tem problemom zadnjih deset let ubada skupaj z neprofitnim Nacionalnim centrom za pogrešane in izkoriščane otroke. Preiskave so doslej spravile za zapahe 1350 zvodnikov, od tega jih je deset doletela dosmrtna zaporna kazen. Proračun je bogatejši za 3,1 milijona dolarjev ob tem zaplenjenega premoženja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.