Svet
2 ogledov

Rešili starejše, novorojenko in otroke

nezakoniti migranti ilegalne migracije lampedusa italija foto afp Žurnal24 main
Italijanska obalna straža je z ladje v težavah rešila 159 sirskih, afganistanskih in egiptovskih migrantov, med njimi novorojenko in še sedem otrok.

Ladja je domnevno izplula pred nekaj dnevi iz Turčije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pred italijansko obalo blizu Kalabrije se je ladja znašla v težavah, zato se je odzvala obalna straža. Štiri migrante so odpeljali v bolnišnico zaradi dehidracije, preostale pa so namestili v začasno zavetišče, ki so ga vzpostavili v prostorih osnovne šole.

Lokalni župan Giuseppe Certoma je sicer napovedal, da bo mesto sprejelo deklico, rojeno na ladji, "kot da je naša hčerka". "Videti bomo morali, ali je bila rojena v mednarodnih ali italijanskih vodah, a če je bila rojena v italijanskih vodah, jo bomo registrirali pri nas. Pomembno je, da je zdrava," je dodal.

Ugodno vreme zadnjih dni je sicer sprožilo zaskrbljenost italijanskih oblasti, da bo državo poskušalo doseči še več ladij z migranti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.