Svet
15 ogledov

"Rešitev kmalu ali kaos na trgih"

Atene, Grčija Žurnal24 main
Če države evroobmočja in mednarodni denarni sklad v prihodnjih dneh ne najdejo rešitve za Grčijo, se obeta kaos na finančnih trgih. Na to opozarja lobi, ki zagovarja interese bank.

Inštitut za mednarodne finance, ki zagovarja interese bank in zavarovalnic z v Grčiji izpostavljenim premoženjem, je na možno katastrofo opozoril v zadnjem poročilu.

To po poročanju agencije Reuters nosi nedeljski datum, bilo pa je predstavljeno tudi evropskim finančnim ministrom.

Danes so delnice evropskih bank padle na najnižjo raven v dveh letih, saj obstaja strah, da bo Grčija nenadzorovano bankrotirala. Poleg tega obstaja strah, da se bo kriza preselila v Italijo, dvignila ceno njenega zadolževanja in njen dolg naredila za nevzdržen.

Tudi reševanje že bankrot

Potekajo sicer intenzivna pogajanja, kako lahko k reševanju Grčije pripomore zasebni sektor, torej banke, ki imajo v lasti del njenih obveznic.

Po mnenju bonitetne hiše Standard & Poors bi nekateri načrti, ki so jih predvidele tuje banke, dejansko že pomenili bankrot Grčije.

Komentarjev 1
  • privat 20:07 21.september 2011.

    grčija bo pokopala EU projekt?? Jebeš projek z 570€ osnovne delavske (maximalne delovske)plače! Pokopat grezenco od človeštva!