Svet
1405 ogledov

Rešujejo preživele, potem ko se je zrušila stolpnica

Zrušenje stolpnice v Lagosu
1/4
Epa
V največjem nigerijskem mestu Lagos se je v ponedeljek zrušila 21-nadstropna stolpnica

V Nigeriji rešujejo preživele po zrušenju stolpnice

Lagos, 2. novembra - V največjem nigerijskem mestu Lagos se je v ponedeljek zrušila 21-nadstropna stolpnica, ki je bila še v fazi gradnje. V nesreči je umrlo vsaj sedem ljudi, še več je ujetih pod ruševinami, reševanje pa še vedno poteka, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Stolpnica se je zrušila v premožni četrti Ikoyi v nigerijskem velemestu Lagos. Reševalci so po poročanju AFP do sedaj uspeli rešiti sedem ljudi. Delavci, ki so delali na gradbišču, so medtem zaskrbljeni zaradi številnih kolegov, ki so še vedno ujeti pod ruševinami.

Ibrahim Farinloye iz agencije za obvladovanje izrednih razmer (NEMA) je za AFP na kraju nesreče povedal, da so danes rešili dve osebi. "Še vedno obstaja upanje, da je pod ruševinami še več preživelih. Z nekaterimi sem pred kratkim tudi govoril," je dodal.

Nepravilnosti pri gradji

Nigerijski predsednik Muhammadu Buhari je pozno v ponedeljek pozval oblasti, naj pospešijo proces reševanja, sorodniki žrtev pa dan po zrušenju stavbe še vedno obupano čakajo na novice o pogrešanih.

Zrušenje stolpnice v Lagosu | Avtor: Epa Epa

Femi Oke-Osanyintolu, vodja agencije za obvladovanje izrednih razmer v zvezni državi Lagos, je za AFP ocenil, da so bile pri procesu gradnje storjene določene nepravilnosti. "Zadevi bomo prišli do dna in zagotovili, da se kaj takega ne bo ponovilo," je dodal. Preiskavo je odredil tudi guverner nigerijske zvezne države Lagos.

Nesreče zaradi zrušenja stavb so v Lagosu in po vsej Nigeriji sicer pogoste, glavni problemi pa so predvsem nekakovostni materiali, malomarnost in pomanjkljivo upoštevanje gradbenih standardov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.