Svet
7 ogledov

Revolucija internetnih domen

tipkovnica Reuters
Internet je danes storil velik korak naprej, saj je organizacija, ki skrbi za domene, dovolila njihovo personalizacijo, kar je največja sprememba zadnjih 26 let.

ICANN, mednarodno telo, ki koordinira internetna imena, je po šestih letih priprav danes v Singapurju sprejela sklep, ki bo omogočilo, da bodo lahko zlasti gospodarske družbe odslej za domene uporabljale tudi lastna imena, kot so denimo .coke, .apple, .microsoft  in podobne. Morda bo vmes tudi .ljubljana, saj je novost zelo zanimiva tudi za velika mesta, ki bodo na ta način bolj prepoznavna za turiste.

Na ta način bodo lahko velike organizacije, mesta ali gospodarske družbe imele več nadzora nad lastnimi spletnimi vsebinami in bodo učinkoviteje informirale uporabnike, poroča Foxnews.

Prošnja za lastno domeno bo stala okoli 130.000 evrov, zainteresirana družba pa bo morala dodobra utemeljiti, zakaj je upravičena do lastne domene, s čimer želi ICANN preprečiti zlorabe ali preveliko število novih domen. Za lastno domeno se bodo zainteresirani lahko potegovali od 12. januarja 2012, okno pa bo odprto le 90 dni. Naslednja priložnost za lastno domeno bo sledila šele čez več let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.