Svet
11789 ogledov

Rezervirali vilo na Hvaru, to jih je pričakalo

Hvar Relax turizem
Še ena prevara na Hrvaškem.

Kot blisk se po spletu širi še ena turistična polomija s Hrvaške. Skupina Francozov je na otoku Hvar preko Boookinga rezervirala vilo za 10 oseb in za to odštela 6420 evrov. Ko so pred dvema dnevoma prispeli na lokacijo, kjer naj bi preživeli počitnice, jih niso pričakali gostitelji, pač pa gradbeni delavci. Na naslovu, kjer naj bi stala vila, je bilo gradbišče.

Posnetki, ki jih je pozneje objavila, kažejo, da je na mestu oglaševane vile gramozna pot, grmovje, več bagrov in tovornjakov.

Po tem, ko so francoski turisti odkrili, da gre za prevaro, so skušali pomoč poiskati pri Bookingu. "Po tem, ko se obrneš na službo za stranke, ugotoviš, da so te še enkrat potegnili za nos," je na Twitterju zapisala francoska turistka.

"Ni naš problem, če spite zunaj"

Po petih urah pregovarjanja jim je Booking namreč ponudil vračilo denarja v roku desetih dni ali rezervacijo vile na lastne stroške. "V Splitu smo se znašli brez stanovanja in brez rešitve," je zapisala francoska turistka, izjemno razočarana nad storitvijo Bookinga. Booking naj bi namreč že bil seznanjen s prevaro z vilo na Hvaru, saj naj bi se, kot so povedali sosedje in drugi prebivalci, v položaju kot francoski turisti, že znašlo tudi drugi. 

''Nesprejemljivo je, da je bila rezervacija še vedno mogoča, čeprav smo od sosedov izvedeli, da se je v zadnjem času isto dogajalo tudi drugim. Uslužbenec Bookinga nam je pojasnil, da ni njihov problem to, da spimo zunaj. Nesprejemljivo,'' je zapisala francoska turistka.

 

Komentarjev 5
  • Pepe007 21:28 20.avgust 2019.

    Internet omogoča, da booking.com vzame dobre % pri vsakem takem poslu in tudi to, da lahko tako prevaro narediš od koderkoli na svetu za katerokoli lokacijo na svetu. Verjeli ali ne, s Hrvati ima to verjetno precej malo skupnega, le ...prikaži več kraj za jemanja denarja od naivnih kupcev preko slabega nadzora bookinga si je nekdo izbral Hvar. Jutri bo mogoče Lj.

  • blayo 13:50 20.avgust 2019.

    Kaj pa je narobe? Plačali so samo 6.500 EUR, in zato dobili neprecenljivo izkušnjo :)))

  • Lavdan 13:12 20.avgust 2019.

    Ciganska posla.