Svet
209 ogledov

Riba plavalko zbodla v oko, čaka jo operacija

riba iglica Profimedias
Med plavanjem se je 36-letni Zagrebčanki v oko zapičila riba iglica. Ženska čaka na operacijo, s katero želijo ohraniti njen vid.

Zagrebčanka se je v sredo zjutraj odpravila na plavanje, ko se je zgodila nenavadna nesreča. Med plavanjem se je v njeni bližini nahajala jata rib iglic. Ena od rib se je zaletela proti plavalki in jo s "kljunom" zadela v oko.

Žensko so nemudoma odpeljali v zadrsko bolnišnico, od kjer so jo premestili v Zagreb. Kot je povedal zdravnik Davor Vagić, pacientka leži na kliniki za očesne bolezni, a jo bodo premestili na kliniko za otorinolaringologijo in kirurgijo glave in vratu. Potrebna bo operacija, s katero bodo iz očesa odstranili del kljuna. Del, ki ga niso uspeli odstraniti, se je namreč zadrl globoko v zrklo, v bližino očesnega živca, zdravnikove besede povzema 24sata.hr. Zdravniki pravijo, da se s takim primerom v svoji praksi še niso srečali.

Ihtiolog Alen Soldo je za omenjeni portal dejal, da gre za nesrečen splet okoliščin. "Kar se je zgodilo, je čisti slučaj. Gospa se je najverjetneje znašla na poti jate rib, zaradi česar je prišlo do trčenja. Če bi jo ribe videle, se to zagotovo ne bi zgodilo, ribe ne bi namerno šle proti njej," je dejal Soldo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.