Svet
17 ogledov

Riba skočila v čoln in ji zlomila nogo

Le tri dni po tem, ko so floridske oblasti lastnike čolnov pozvale, naj bodo pozorni na jesetre, ki tudi skačejo iz vode, je riba 25-letnici zlomila nogo.

Riba, ki je bila po besedah prič dolga med 1,5 do 1,8 metra in težka med 27 in 34 kilogramov, je namreč v reki Suwannee v ameriški zvezni državi Florida skočila v zračni čoln, s katerim se je peljala 25-letna Tina Fletcher, in ji zlomila nogo.

Kot je sporočila floridska komisija za ribe in varovanje divje narave, je to že peti primer človeških poškodb zaradi skokov jesetrov letos. Razlog za to je predvsem v veliki populaciji omenjenih rib, saj jih v reki Suwannee živi več kot 14 tisoč.

Znanstveniki še niso odkrili razloga, zakaj jesetri skačejo iz vode. Omenjena komisija je omenila eno izmed teorij, da je to del komunikacije med jesetri ali pa da s tem želijo pokazati svojo dominantnost.

Biolog Allen Martin je dejal, da ribe iz vode ne skačejo zato, da bi napadale. "Preprosto delajo tisto, kar delajo že milijone let: skačejo. Ne napadajo potnikov na čolnih."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.