Svet
73089 ogledov

Ribiča opazila nekaj v daljavi, sledil je čudež

nesreča Salt Creek Indiana
1/3
Indiana State Police
Dan po božiču sta se moška odpravila na ribolov. Ko sta se že odpravljala domov, sta zaznala nekaj v daljavi. Sledila je prava filmska zgodba.

Mario Garica se je skupaj z zetom Nivardom Delatorrejem dan po božiču odpravil na ribolov. Ribarit sta se odpravila k potoku Salt Creek na severozahodu Indiane. Ko sta se že odpravljala domov, se je v daljavi pod mostom nekaj zableščalo. Premamila ju je radovednost. Odločila sta se, da preverita, kaj se dogaja. 

Ko sta prišla bliže, sta videla, da gre za prevrnjeno vozilo. Garcia je pristopil k sprednjim vratom, z roko segel v kabino vozila in umaknil zračno blazino. Prepričan je bil, da je voznik mrtev. Ko se ga je dotaknil, se je moški prebudil. Ribiča sta nemudoma na pomoč poklicala reševalce.

Izkazalo se je, da je 27-letni Matthew Reum s ceste zletel že šest dni pred tem. Vozilo je pristalo pod mostom tako, da ga s ceste ni bilo mogoče videti. Voznik je poskušat klicati na pomoč, a ga nihče ni slišal, telefona, ki ga je imel s seboj, pa ni mogel doseči. 

"Čudež je, da je preživel v tem vremenu," je dejal policist Glen Fifield. Videti je, da je vozilo zletelo s ceste, kjer ni ograje, in se potem ustavilo pod mostom. Policija ni bila obveščena o kakršnikoli nesreči na omenjenem odseku. Fifield je pojasnila, da s ceste vozila niti ne bi opazili. Reševalci so imeli težave z dostopom do kraja, kjer je bilo vozilo, zato so za nekaj časa zaprli cesto.  

Garcia je povedal, da se jima je voznik, medtem ko so čakali reševalce, večkrat zahvalil. "Bil je živ in zelo vesel, da naju vidi. Še nikoli nisem videl takšnega olajšanja," je povedal Garcia. Reuma zdaj čaka več operacij in dolgotrajno okrevanje. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 2
  • Anja1956 08:14 28.december 2023.

    Naslov in prispevek namenjen 'neumnim Slovencem'?!

  • leonardo 07:17 28.december 2023.

    Kaj zdaj? Je Glen moški ali ženska. Zadnje čase dajete prispevke ven, ne da bi še enkrat prebrali.