Svet
2 ogledov

Riceova ni iz pravega testa

"Stara sodelavca" sta bila glavna igralca pri odobritvi spornih metod zasliševan Žurnal24 main
Ameriška državna sekretarka Condoleezza Rice je zavrnila ponudbo republikanskega kandidata Johna McCaina, da bi kandidirala za podpredsednico.

"Z zanimanjem spremljam to kampanjo in volitve, vendar le kot volivka. Imam pa v prihodnje še veliko dela in se z veseljem vračam na Stanford," je Condi pojasnila, da se vrača na priznano univerzo v vlogi predavateljice. Riceova, ki so jo mnogi videli kot republikansko protiutež temnopoltemu demokratskemu kandidatu Baracku Obami, je sicer predsedniškega kandidata Johna McCaina označila za izjemnega voditelja in velikega patriota.

Riceova je v preteklosti že nekajkrat zavrnila namigovanja, da jo zanimajo najvišja vodstvena mesta v državi, češ da ni iz pravega testa. "Nisem kandidirala niti za predsednika razreda. To preprosto ni v mojih genih."

Prednost Clintonove kopni
Medtem se na demokratski stran oster boj med Barackom Obamo in Hillary Clinton za strankino nominacijo nadaljuje. Pred zelo pomembnimi volitvami v zvezni državi Pensilvanija, ki bodo potekale 22. aprila, se po javnomnenjskih raziskavah prednost Clintonove nevarno topi, s tem pa tudi možnost, da bi osvojila občutno več glasov delegatov.

Razlika med tekmecema je 50 odstotkov Clintonove proti 44 odstotkom Obame. Po zadnjem štetju ima Obama v žepu že 1629 delegatskih glasov, Clintonova pa 1486. Za končno zmago kandidat potrebuje 2025 glasov. Neuspeh Clintonove na tokratnih volitvah bi že skorajda odločil zmagovalca, saj se izid po njih ne bo več mogel bistveno spreminjati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.