Svet
11 ogledov

Ricin tudi za Obamo

Senator Roger Wicker Reuters
Potem ko so ricin našli na pisemski pošiljki, namenjeni senatorju Wickerju, so ga sedaj odkrili tudi pri Baracku Obami.

Potem ko je rutinska preiskava kongresne pošte danes odkrila ovojnico, zastrupljeno z ricinom, naslovljeno na konservativnega republikanskega senatorja iz države Mississippi Rogerja Wickerja, so smrtonosni strup našli tudi na pošiljki, namenjeni ameriškemu predsedniku Baracku Obami.

Obe sumljivi pismi so prestregli v torek. Preiskava, s katero se ukvarjajo FBI, tajna služba in kongresna policija, še poteka. Medtem, ko je ricin v pismu senatorju Wickerju potrjen, je tajna služba glede pisma Obami potrdila le, da je kuverta vsebovala sumljivo snov.

 

Kasneje je ameriški zvezni preiskovalni urad FBI sporočil, da so preliminarni testi pokazali, da je ricin tudi na pismu, ki je bilo naslovljeno na predsednika ZDA.

 Za sklepe je še prezgodaj, vendar dogodki nekoliko spominjajo na leto 2001. Takrat je po terorističnih napadih 11. septembra v ZDA na naslove politikov, novinarjev in znanih osebnosti začelo prihajati veliko pisem z antraksom, ki so zahtevala skupaj 17 žrtev.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.